12/05/2017

visita beta_coop emprendimiento.jpg

L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca que aquesta trobada permetrà debatre entorn de polítiques actives d'ocupació en l'àmbit local.

Castelló acollirà el pròxim mes d'octubre el Fòrum de Ciutats per l'Ocupació, una trobada d'àmbit nacional que reunirà a representants de 20 capitals de província. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que es tracta de "una molt bona notícia" i que convertirà a Castelló "en l'escenari del debat entorn de polítiques actives d'ocupació en l'àmbit municipal".

La capital de la Plana arreplegarà d'aquesta manera el testimoni de Barcelona, que aquesta setmana ha acollit el fòrum. L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), organisme depenent de la Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica que dirigeix Patricia Puerta, ha portats a les jornades celebrades a Barcelona les seues polítiques d'inclusió de clàusules socials en la contractació pública.

La regidora Patricia Puerta ha explicat que des de l'Ajuntament es fomenta la incorporació de clàusules socials que "afavorisquen la contractació de persones amb diversitat funcional, parats de llarga durada, personen en risc o exclusió social, etcètera, amb l'objectiu de facilitar la seua inserció en el mercat laboral".

Castelló forma part d'aquest fòrum al costat d'altres ciutats com la Corunya, Alacant, Almeria, Badajoz, Barcelona, Burgos, Gijón, Huelva, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Logronyo, Madrid, Màlaga, Oviedo, Palma de Mallorca, Sevilla, València, Valladolid i Vitòria.

La declaració institucional del Fòrum de Ciutats per l'Ocupació considera necessari reconèixer expressament les funcions de les corporacions locals en relació amb el disseny de les polítiques d'ocupació, la seua planificació i gestió així com la capacitat d'innovació i adaptació d'aquestes polítiques en el marc de la seua autonomia, en l'àmbit del seu territori i en la necessària coordinació amb altres polítiques socials i amb el desenvolupament local. En aquest sentit, la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica ha destacat la importància d'aquest tipus de trobades per a posar en comú bones pràctiques en matèria d'ocupació en l'àmbit local "que ajuden a compartir estratègies per a atallar la desocupació i millorar l"ocupabilitat".