14/07/2019
Amparo Marco destaca el potencial d'aquest projecte per a promoure la cooperació amb empreses, el desenvolupament econòmic i l'ocupació.
L'Ajuntament de Castelló ha aconseguit un total de 100.000 euros per a impulsar la compra pública de productes i serveis innovadors. L'Agència Valenciana d'Innovació ha donat el vistiplau al projecte presentat pel consistori castellonenc, el qual "representa una oportunitat per a millorar les instal·lacions i serveis de l'ajuntament i alhora estimular la cooperació amb el sector privat dedicat a l'I+D+I", ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco.
"Aquesta espenta a la compra pública innovadora en el nostre consistori garantirà l'enfortiment de la innovació sobre el teixit empresarial de Castelló i activarà el creixement econòmic amb la seua conseqüent generació de més ocupació", ha subratllat Marco, la qual ha destacat que l'Ajuntament actuarà com a comprador públic per a millorar la capacitat innovadora i en I+D+I de les empreses locals. A més, la iniciativa també està orientada a la cerca de solucions que permeten un creixement sostenible de la ciutat a través de la promoció d'una economia que faça un ús més eficaç dels recursos, que siga més verd i competitiva.
En aquest sentit, l'objectiu principal del projecte és promoure i facilitar el desenvolupament de la compra pública innovadora a l'Ajuntament de Castelló. Així, l'ajuda concedida per a 2019-2020 permetrà crear un grup de treball en el consistori que facilite la detecció d'idees o necessitats d'innovació dins de l'organització. Més endavant i amb l'ajuda externa de tècnics especialitzats, s'estudiarà la possibilitat d'elaborar els plecs de comprar pública innovadora necessaris. Aquesta iniciativa també inclou mòduls de formació i tallers de treball dirigits tant a institucions públiques com empreses o clústers.
En els últims anys, l'Ajuntament de Castelló ha prestat un especial interés en la Compra Pública Innovadora i en la planificació de projectes que fomenten la sostenibilitat i generen noves oportunitats de negoci. En aquest sentit, els tècnics de Castelló han estat treballant juntament amb les ciutats de Birmingham (Regne Unit), Budapest (Hongria), Wroclaw (Polònia i València en la iniciativa CEPPI centrada en els processos de compra pública. L'objectiu era la reducció de CO2 i l'augment de l'eficiència energètica a través de solucions més sostenibles.