05/01/2020
La iniciativa és dissuasiva i de sensibilització després d'augmentar la xifra de desaparicions de bicicletes i de desperfectes en el servei
L'Ajuntament de Castelló i Bicicas activaran una nova campanya per a sensibilitzar a la població sobre el vandalisme que pateix el servei municipal de préstec de bicicletes. Durant l'últim any, 2019, s'han registrat 536 desaparicions de bicicletes de Bicicas, xifra similar a les 542 de 2018, però molt superior a les 200 de 2017 o les 116 de l'any 2016. A destacar que el 78% de les desaparicions es cometen a l'estiu, durant juny, juliol i agost.
Aquestes xifres motiven el llançament d'una campanya amb doble objectiu. D'una banda, pretén dissuadir a les persones que realitzen els actes vandàlics a través de les conseqüències que pot tindre per a ells i, per un altre, sensibilitzar als usuaris de l'important que és notificar un acte vandàlic o un desperfecte en el mateix moment que es detecte, perquè es pot intervindre i les bicicletes estaran el menor temps possible anara de circulació.
El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha incidit en la importància d'aquesta iniciativa. «Bicicas és un servei públic del qual depenen la mobilitat i l'autonomia de molts castellonencs», ha recalcat, incidint en el foment d'una mobilitat sostenible que es realitza a través del mateix i en el fet que "els danys en Bicicas ens afecten a totes i tots».
Quant a les intervencions en taller també són molt significatives de l'increment del vandalisme que afecta a aquest servei públic: les 9.970 reparacions realitzades durant 2016 han crescut gradualment fins a les 10.833 registrades en 2017 i les 11.981 de 2018, amb un lleuger descens en el 2019, amb un total de 10.587 incidències ateses en el taller.
Aquesta campanya consistirà en accions en les bancades i en les bicicletes, mitjançant cartells i adhesius amb lemes com El vandalisme no és un joc. Cuida Bicicas, cuida la teua ciutat, entre altres.
El servei municipal de bicicletes forma part de l'estratègia de mobilitat sostenible impulsada pel govern municipal. Així ho recull l'Acord de Fadrell, en el qual s'aposta per afermar alternatives com el Bicicas i per consolidar un model de mobilitat més ecològic i pacificat per a Castelló.