21/11/2016
La regidora Patricia Puerta anuncia que la capital de la Plana acollirà un dels dos fòrums que es convocaran en 2017.
Castelló ha participat en el XVII Fòrum de Ciutats per l'Ocupació celebrat aquest cap de setmana a Burgos en el qual s'ha analitzat la coordinació entre els serveis públics d'ocupació de les diferents administracions i entre aquests departaments i els serveis de benestar social. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica de l'Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha assistit en aquesta trobada d'àmbit nacional en el qual també s'han exposat bones pràctiques en matèria d'ocupació en l'àmbit local.
Puerta ha anunciat que, després de la reunió de Burgos, "s'ha acordat que Castelló es convertisca en seu d'un dels dos fòrums que se celebraran en 2017 de la xarxa de ciutats espanyoles per l'ocupació". Tots els anys se celebren dues reunions, una al maig i una altra al novembre, en la qual s'analitzen temes d'interès per als municipis integrants en aquesta xarxa i se senten les bases de les estratègies futures. "Es tracta d'una molt bona notícia que Castelló aculla un fòrum nacional entorn a l'ocupació", ha subratllat.
L'edil ha explicat que el fòrum de Burgos ha abordat la necessitat de millorar la coordinació entre els departaments d'ocupació i els serveis de Benestar Social. En aquest sentit, ha explicat que "la Unió Europea està elaborant un dossier de bones pràctiques en matèria d'ocupació per a la col·laboració entre institucions i la per a la major coordinació entre els serveis d'ocupació i els de benestar social d'una mateixa entitat".
A més, durant les jornades també s"han exposat exemples de bones pràctiques per a fomentar les oportunitats d'ocupació en l'àmbit local. Entre les iniciatives, es van detallar experiències com la de la Fundació Lesmes a Burgos, que ha possibilitat la creació d'empreses d'inserció amb la col·laboració municipal; o el pla Barcelona Activa, que està engegant oficines locals d'ocupació que treballen per districtes en col·laboració amb el Servei d"Ocupació de Catalunya, l'equivalent al Servef a la Comunitat Valenciana.
Un altre exemple de bones pràctiques ha sigut l'eina informàtica desenvolupada per l'Observatori Canari d'Ocupació que permet tenir informació amb el màxim de detall per a dissenyar les polítiques públiques, i que té aplicacions tant en l'àmbit de l'ocupació com de la mobilitat o la seguretat ciutadana. També es va exposar un altre projecte com el programa Feina amb cor, que promou l'ocupació entre persones allunyades del mercat laboral, o el pla la Corunya Empra, en el qual participen ajuntament, sindicats, tercer sector i empreses.