28/12/2017

tallers.jpg

L'alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora Patricia Puerta destaquen la formació com a clau per a accedir al mercat laboral.

El saló de plens de l'Ajuntament de Castelló ha acollit avui l'acte de clausura de la setena edició del taller d'ocupació, dividit en dues subtallers, que ha permès contractar a un total de 61 persones (50 alumnes i alumnes i 11 membres de l'equip docent i administratiu) durant un any. L'alumnat, compost per 30 homes i 20 dones en situació de desocupació i majors de 25 anys, ha rebut el diploma que acredita la seua capacitació professional de la mà de l'alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, els qui han felicitat als i les participants del taller per haver format part d'aquest programa que combina la formació i l'ocupació per a millorar la inserció laboral.

La primera edil ha apel·lat a "la formació com a element clau per a poder accedir al mercat laboral", una afirmació que també ha compartit la regidora Patricia Puerta. A més, Marco ha felicitat a totes les persones participants "pel seu treball, pel seu esforç i pel seu pas avance en la seua capacitació professional perquè solament així es poden aconseguir objectius i complir somnis".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat a tots els assistents que tenen a la seua disposició els recursos municipals de l'Agència de Desenvolupament Local CastellóCREA en matèria d'orientació laboral, intermediació i emprenedoria. Finalment, també ha volgut subratllar l'elevat percentatge de dones que per primera vegada s'han format en professions molt masculiniz, com la lampisteria o l'obra de paleta, i ha animat a "seguir lluitant i mantenir la constància per a tenir noves oportunitats". De les 61 persones participants, 37 han sigut homes (61%) i 24 dones (39%).

El taller d'ocupació, que va donar començament el 30 de desembre de 2016, s'ha desenvolupat en el Centre Municipal de Formació, situat en Tetuan XIV, i ha comptat amb una inversió total d'1.023.318 euros, dels quals 927.318 euros han sigut subvencionats pel Servef i els 96.000 euros restants han sigut aportació municipal.

Al llarg d'enguany, l'alumnat ha tingut l'oportunitat de cursar cinc mòduls diferents, respectivament: lampisteria, obra de paleta, ceràmica, jardineria i pintura d'edificis, on ha rebut formació tant teòrica com a pràctica, orientada a l'obtenció d'un certificat de professionalitat.

L'acte de clausura ha començat amb una presentació amb diapositives en la qual s'ha pogut veure imatges dels alumnes i alumnes realitzant activitats relacionades amb la seua especialitat. Tot seguit, dos representants dels subtallers han pres la paraula i han mostrat la seua "gratitud" per "la gran oportunitat" que els ha brindat.

També ha assistit a l'acte el director Territorial de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a Castelló, José Vicente Andrés, qui també ha volgut felicitar a l'alumnat pel seu esforç i per la consecució del diploma.