09/12/2019
Puerta recalca la importància d"aquest programa per a millorar l"ocupabilitat i obtindre noves oportunitats d"inserció laboral
L'Ajuntament de Castelló ha acollit aquest dilluns la clausura del taller d'ocupació que impulsa l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), de la Regidoria d'Ocupació, juntament amb la Generalitat, a través de Labora. L'acte s'ha desenvolupat en l'edifici de Quatre Cantons i ha comptat amb l'assistència d'una àmplia representació de l"alumnat que ha participat en aquesta nova edició dels tallers, així com de la regidora de l'àrea, Patricia Puerta.
La regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Castelló ha entregat els diplomes als participants d'aquesta desena edició del taller d'ocupació i els ha donat l'enhorabona per la seua implicació. "Aquest taller us obri les portes al món laboral i us dóna més oportunitats per a la inserció laboral", ha indicat Puerta.
El taller d'ocupació és un recurs mixt de formació i ocupació dirigida a persones desocupades majors de 25 anys i inscrites com a demandants d'ocupació en Labora, el servei valencià d'ocupació i formació. En la present edició han participat 30 alumnes (18 homes i 12 dones), deu en cadascun dels programes que s'han dedicat a l'Agricultura, Albanyileria i Soldadura. També sis formadors, quatre dones i dos homes.
Puerta ha destacat com enguany s'ha aconseguit un ampli percentatge de dones en uns tallers per a professions tradicionalment masculinitzades. "Hem anat aconseguint a poc a poc i després d'anys de polítiques per a la igualtat, que el percentatge de dones siga pràcticament paritari en uns sectors tan masculinitzats com el de la soldadura", ha apuntat. Per exemple, el curs de soldadura ha comptat amb la participació de cinc homes i cinc dones.
L'objectiu d'aquests tallers d'ocupació és millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades per mitjà de la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social que possibiliten a l'alumne-treballador la realització d'un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l'aprenentatge.
La formació rebuda està encaminada a l'obtenció del Certificat de Professionalitat dels tres itineraris formatius. Durant dotze mesos, els alumnes-treballadors tenen un contracte per a la formació i l'aprenentatge pel salari mínim interprofessional.
En l'acte de clausura s'ha projectat un vídeo amb els treballs realitzats i les característiques del projecte. També ha comptat amb la participació de dues dels alumnes del taller d'ocupació.
El projecte està subvencionat pel servei Labora de la Generalitat i compta amb el suport de la Regidoria d'Ocupació amb una ajuda de 33.000 euros. L'acte de clausura ha comptat a més amb la participació del director territorial de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, José Vicente Andrés.