24/02/2021

Aquesta actuació acompanyarà a les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge en la seua estratègia de regeneració urbana

L'Ajuntament de Castelló, a través de les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge, impulsarà la col·laboració amb tres estudis d'arquitectura i urbanisme en la seua estratègia per a promoure la rehabilitació sostenible i mobilitzar habitatge buit. Els citats equips són especialistes en masoveria urbana, regeneració urbana i rehabilitació d'habitatges buits.

"Aquest treball acompanyarà a les dues regidories en la realització d'un diagnòstic de les àrees que poden ser susceptibles per a començar actuacions de rehabilitació sostenible i ens ajudaran a localitzar aquells habitatges que estan sense ús i que poden tindre també necessitat de reforma", explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que subratlla "que el 64% d'edificis de Castelló són anteriors a 1979 i requereixen millores en accessibilitat i eficiència energètica". "La rehabilitació és un dels eixos estratègics dels fons de reconstrucció i es presenta com una oportunitat per a la reactivació econòmica", agrega.

Navarro i la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, han abordat en una reunió aquest dimecres amb els citats estudis línies d'actuació conjuntes per a dinamitzar projectes de rehabilitació i localització d'habitatges buits, dins de les estratègies que han dissenyat les dos regidories en el marc del Pla Castelló en Verd i el Pla Estratègic d'Habitatge. "Segons el Pla Estratègic d'Habitatge, a Castelló hi ha 13.000 habitatges sense habitar mentre hi ha una necessitat de 4.260 pisos assequibles. Amb aquesta col·laboració volem localitzar habitatges sense ús perquè puguen ser reformades i que després es puguen facilitar amb lloguers assequibles", afirma Garrit.

Aquestes firmes expertes en masoveria urbana i rehabilitació localitzaran àrees i edificis propietaris d'actuació i també incidiran en el conveni que l'Ajuntament signarà amb el col·legi d'Administradors de Finques, pel qual aquesta última entitat assessorarà comunitats de veïns amb menys recursos i edificis més antics a sol·licitar ajudes públiques per a millores en accessibilitat i eficiència energètica.

El diagnòstic Pla Estratègic d'Habitatge Municipal posa de manifest que 7.000 habitatges necessiten ser rehabilitades, de les quals 1.000 requereixen actuacions urgents.