09/02/2017

lanzadera de empleo(1).jpg

La regidora Patricia Puerta reitera el suport del Govern Municipal a iniciatives que ajuden a millorar l"ocupabilitat.

Castelló repeteix l'experiència de la llançadora d'ocupació com a eina d'inserció laboral. Després dels bo resultats aconseguits en la primera edició, l'Ajuntament de Castelló, la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica renoven el seu compromís de col·laboració per a engegar el pròxim mes de març una nova Llançadora d'Ocupació en la ciutat. Per a açò, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

La II Llançadora d'Ocupació de Castelló començarà a funcionar a final de març i servirà per a ajudar a 20 persones aturades a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral. Per a açò, no estaran sols, sinó que comptaran amb l'ajuda i orientació d'un tècnic, que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua ocupabilitat.

La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha reiterat "l'aposta de l'Ajuntament de Castelló per impulsar iniciatives que ens permeten millorar la *empleabilidad en aquest cas a través d'una metodologia nova que en la seua primera edició ha collit un gran èxit". Porta ha recordat que Castelló destina enguany 4,7 milions d'euros en 2017 a polítiques d'ocupació, el major pressupost de la seua història, "perquè per al Govern Municipal l'ocupació és prioritària".

La nova llançadora tindrà 20 places: 15 d'elles estaran destinades a joves menors de 35 anys; i les altres 5 restants, podran ser per a persones de major edat, fins als 59 anys. Tots hauran d'estar en atur i inscrits com a demandants d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació.

Al marge d'aquests requisits, no se cerca un perfil formatiu concret, sinó que podran participar persones amb estudis bàsics; que procedisquen de Formació Professional o Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita un sector laboral determinat; sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries diverses, d'àrees laborals diferents, amb o sense experiència; o amb especials dificultats d'accés al mercat laboral.

"La llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea que no competisquen entre si per a cercar ofertes, sinó que col·laboren i s'ajuden mútuament. L'equip és fonamental per a superar la solitud de l'atur, recuperar la motivació i emprendre una cerca de treball més activa, professional i efectiva", expliquen des de Fundació Santa María la Real, entitat que dècades arrere cree les Escoles Taller i que des del 2013 desenvolupa el programa Llançadores d'Ocupació pel país.

Les 20 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits per l'Ajuntament de Castelló. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d"ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d'intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Termini d'inscripció.

Les persones interessades a participar disposen fins al 9 de març per a inscriure's en el programa a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament, situades en el carrer Enmig, 82, 1ª planta; en horari de 9 a 14 hores. Així mateix, podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 964 355 482.

Aquesta llançadora, així com la que es desenvoluparà també a Vila-real, València, Torrent, Alacant i Elx, forma part de les 140 que Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i el Fondo Social Europeu engegaran enguany per tot el país. "L'experiència de les llançadores desenvolupades en anys anteriors i el recorregut realitzat han demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals de les persones aturades en el seu accés al món laboral", expliquen des de Fundació Telefònica.