30/11/2017

30112017-7X2A4346.jpg

L"aplicació té dos models interconnectats, per a persones i entitats, i pretén aglutinar totes les bases de dades disperses de benestar i inclusió social.

L"Ajuntament de Castelló ha finalitzat la creació d"una aplicació informàtica de benestar social per tal d"aconseguir una major eficiència en el treball a nivell col·lectiu. Es tracta d"una de les Inversions Financerament Sostenibles en les que estava treballant l"Ajuntament i que ha presentat la vicealcaldessa i regidora d"Igualtat, Ali Brancal, el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, amb un cost total de 98.500,00€.

El regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha explicat que l"objectiu que es va marcar va ser "poder aglutinar en una mateixa aplicació totes les bases de dades disperses que hi havia al voltant de benestar social i de la inclusió social, aconseguir fer una fitxa única que ens permetera tindre d"una forma més ràpida la informació i així poder donar una millor atenció a la persona que necessitem atendre". El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat que "és una mostra més dels avanços en la gestió per a prestar un servei de major qualitat a la ciutadania i poder donar resposta a les seues necessitats".

L'edil López ha assegurat que "aquesta aplicació informàtica permetrà que puguem treballar d'una forma molt més àgil. Unificar les diferents bases de dades de Benestar Social i Dependència, del servei d'Igualtat d'Oportunitats i de l"Oficina Municipal de Vivenda ens va a permetre compartir expedients i portar les agendes de forma conjunta, amb la qual cosa serem més competents, eficaços i ràpids".

Garcia ha expressat que "al final el que hem fet és una inversió aprofitant les tecnologies de la informació i la comunicació, canviar metodologies i així poder ser més eficients per a poder atendre millor a la gent". A més, ha ressaltat que, amb el desenvolupament d"aquesta aplicació, "ara en compte d"anar de finestra en finestra i de taula en taula podrem fer una atenció més integral justament en aquella gent que en determinats moments està més desemparada i necessita més suport de l"administració".

L"aplicació té dos models interconnectats, un per a persones i altre per a entitats, i pretén plasmar les relacions de les entitats amb els diferents negociats de l"Ajuntament de Castelló, servir com a agenda de recursos i, també, permetre identificar aquells centres o entitats en on és necessari actuar.

El projecte va començar la fase d"estudi de requeriments al mes de gener d"enguany i ha involucrat als negociats d"Emergència Social, Atenció a la Dependència, Prevenció d"Addiccions, Gent Gran, Cooperació, Dinamització, Convivència Social Intercultural, Igualtat, Habitatge i l"Agència de Desenvolupament Local.