09/01/2016
L'edil de Salut Pública, Sara Usó, subratlla que "enguany es destinaran més de 142.000 euros per a intensificar els tractaments".
La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló desenvoluparà enguany un pla especial de lluita biològica contra plagues, entre elles, la de mosquits. "El pla comptarà amb una partida pressupostària de 35.000 euros, tal com arrepleguen els pressupostos d'enguany, per a impulsar mesures biològiques complementàries als tractaments que es vénen aplicant fins ara", ha explicat la regidora de Salut Pública, Sara Usó.
Aquests 35.000 euros del pla especial de lluita biològica contra plagues se sumaran als 46.612 euros de la partida destinada al servei de control de les poblacions de mosquits en el terme municipal i els 60.849 previstos per al servei de desratització, desinsectació, desinfecció i lluita contra les paneroles. "En total, enguany des de l'Ajuntament de Castelló destinarem més de 142.000 euros a la lluita contra els mosquits i altres plagues, amb l'objectiu de poder intensificar els tractaments per a mitigar aquestes poblacions d'insectes", ha subratllat la regidora.
Els tècnics, ha afegit Usó, "estudiaran i valoraran quins són les accions més idònies a escometre dins d'aquest pla especial de lluita biològica contra plagues per a tenir una eina més de lluita contra mosquits i altres plagues". La regidora de Salut Pública ha destacat, a més, que aquesta nova partida amb la qual s'incrementa el pressupost de lluita contra plagues "demostra el compromís de l'Ajuntament de Castelló per a tractar de mitigar al màxim un problema que sobretot s'intensifica en la campanya estival".
Usó confia que "enguany totes les institucions sumeixen esforços per a lluitar contra els mosquits, que s'adopten les mesures necessàries i que no es perda el temps en polèmiques estèrils que poc contribueixen a solucionar els problemes de la ciutadania".
En aquests moments, tant el tractament contra mosquits com el servei de desratització i desinsectació inclouen controls preventius diaris a més de tractaments aplicats en embornals, estancaments d'aigua o xarxa de clavegueram dels diferents carrers de la ciutat de Castelló, incidint de manera especial en aquelles zones on per les seues característiques puguen ser més proclius a la presència de mosquits, com la zona del Grau, la Marjaleria o la desembocadura del Riu Sec.
"En la lluita contra els mosquits, especialment el mosquit tigre, és fonamental la col•laboració ciutadana perquè aquesta espècie es reprodueix en llocs on hi ha xicotets estancaments d'aigua, per la qual cosa és fonamental evitar aquesta acumulació d'aigua en piscines, tests o altres elements que es troben a l'aire lliure", ha recordat la regidora de Salut Pública.