16/11/2017
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca la "capacitat de millorar els serveis públics sense augmentar la pressió fiscal".
El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, mostra la seua satisfacció per créixer un 14% els viatgers i superar els tres milions.
La millora de la xarxa d'autobusos urbans impulsada per l'Ajuntament de Castelló al novembre de 2016 ha aconseguit, un any després, augmentar en 386.227 el nombre de viatgers. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, han presentat avui el balanç del primer any d'engegada de la major reordenació de la xarxa pública d'autobusos urbans que va suposar la creació de tres noves línies, la millora de freqüències, ampliació de serveis i redissenye d'itineraris.
L'alcaldessa ha destacat que "amb aquesta millora impulsada per la Regidoria de Mobilitat, la xarxa pública d'autobusos urbans ha guanyat prop de 400.000 usuaris i ha superat els tres milions de viatgers en un any, en concret 3.102.058 usuaris". Marco ha assegurat que aquestes dades confirmen que s'han aconseguit els objectius que es van marcar fa un any de "potenciar el transport públic, prestar un millor servei, reforçar la connexió de grups perifèrics i urbanitzacions de muntanya, millorar la connexió amb zones clau com a hospitals i centres salut, recuperar prestacions perdudes per les retallades de l'anterior govern municipal i apostar per una mobilitat més sostenible".
La primera edil ha insistit que "la millora dels serveis públics està en l'ADN d'aquest Govern municipal i aquest reforçament dels serveis públics essencials ho estem aconseguint amb una contenció i baixada de la pressió fiscal, amb menys endeutament i més polítiques socials". L'alcaldessa Amparo Marco ha agraït al regidor de Mobilitat, a l'equip tècnic i sobretot a la ciutadania la seua aposta per utilitzar el transport públic en els desplaçaments urbans.
El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, ha expressat la seua "satisfacció" i ha fet extensiu l'èxit de la millora de la xarxa urbana d'autobusos "a tot l'equip de Govern, liderat per l'alcaldessa, per la seua aposta per la millora dels serveis públics". Simó ha apuntat que l'increment global de viatgers s'ha situat per sobre del 14% gràcies a una inversió addicional de 600.000 euros, però ha volgut posar en valor les millores experimentades per quatre línies a partir de xicotetes modificacions.
Així, ha destacat la Línia 1, que connecta la ciutat de Sud a Nord des del Ciutat de Castelló en l'Hospital General. "Al novembre de 2016 vam modificar el seu recorregut per a fer-ho més efectiu, garantir la seua freqüència i prestar un millor servei. Un any després aquesta línia, la més utilitzada en la xarxa d'autobusos urbans, ha guanyat 71.063 viatgers i un total de 896.823 usuaris han utilitzat aquesta línia des de novembre de 2016 fins al 31 d'octubre d'enguany".
Quant a la Línia 4, Grapa-Quadra Morteràs, Simó ha explicat que aquesta línia va modificar el seu trajecte i, a més, va millorar la seua freqüència de pas, "dues mesures que han fet que passada dels 305.390 viatgers que va registrar entre novembre de 2015 i octubre de 2016 als 487.709 que ha aconseguit en aquest últim any" el que suposa un increment de més del 59%.
En la L10, Tetuán-UJI-Grup Sant Llorenç, es va ampliar el servei, amb una expedició més de dilluns a divendres, a més de començar a funcionar també els diumenges amb el que "ha guanyat més de 55.000 viatgers, un augment del 30,38%". Així, s'ha passat dels 181.517 usuaris als actuals 236.663.
Finalment, la L16 Salera-Estació Intermodal-UJI, es va ampliar el servei amb dues expedicions més de dilluns a divendres i es va recuperar la línia els diumenges i a l'agost, "quan havia deixat de prestar servei des de 2012 per les retallades de l'anterior govern. Amb aquesta millora garantíem un millor servei als treballadors i treballadores de l'Hospital General amb un servei nocturn addicional per a accedir a l'estació de trens i afavorir la intermodalitat en els desplaçaments".
"Aquesta millora ha permès créixer en més d'11.000 usuaris, la qual cosa suposa un 17,89% més, però, sobretot, representa la voluntat de prestar un millor servei públic amb la connexió reforçada de dos espais claus per a entendre la mobilitat en la nostra ciutat: l'Hospital General i l'estació intermodal", ha conclòs el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.