15/08/2017
A més del pintat exterior, les obres han inclòs l"entapissat de les butaques, la millora de la climatització i la col·locació de nous barandats antihumitat.
El Planetari de Castelló ja lluïx la seua nova imatge una vegada han conclòs els treballs de remodelació a què s'ha vist sotmés en les darreres setmanes. La instal·lació situada al Grau presenta novetats tant a l'edifici pròpiament dit com a la zona exterior. Els treballs, que van ser licitats en 149.000 euros, es van adjudicar finalment per una quantitat menor, 138.700 euros.
A l'interior del recinte han estat entapissades les butaques de la sala de projeccions, que estaven molt desgastades, s'han substituït els aparells de climatització i s'ha canviat un tram de superfície de paviment. Igualment, seguint les indicacions dels tècnics, s'ha millorat el sistema contra incendis, tant dins com fora de l'edifici, i s'han col·locat nous barandats resistents a la humitat a la sala d'exposicions. A l"exterior del Planetari s"han pintat tant els senyals que afecten els discapacitats, com la zona d'aparcament exclusiva, entre altres elements. Finalment, la cúpula, la part més visible i distintiva d'aquesta infraestructura cultural, que presentava un aspecte molt deteriorat com a conseqüència de la manca de manteniment, ha estat netejada, el mateix que els voladissos de l'edifici, que a més han estat també pintats. La reforma ha durat dos mesos i mig.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assegurat que els treballs eren necessaris per a donar-li al Planetari el paper que mereix en la vida cultural de Castelló. "Durant el mandat del Partit Popular aquesta infraestructura va ser abandonada a la seua sort. L'actual equip de govern aposta decididament per dotar-la de vida perquè estem convençuts de la seua importància", ha apuntat. Amb l'objectiu de convertir-lo en un centre de divulgació científica i astronòmica d"entitat, Ruiz ha senyalat que el projecte d"optimització i viabilitat encarregat per la regidoria "ha donat un gir radical" a la instal·lació. Bona prova és la nodrida agenda d'activitats dissenyada per a aquest estiu, que inclou nombroses exposicions i tallers infantils, a més de l'escola d'estiu adreçada a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys.
La mostra estrella d'aquest estiu és 'Els tresors de Tutankamon', que inclou un documental i la mostra d'objectes trobats a la tomba del mític faraó egipci, convertit en una veritable icona cultural. L'exposició estarà oberta fins a l'1 de setembre. 'Holografies', 'Física dels minerals', 'Fòssils de Castelló', 'Illes Columbretes' i 'Pèndol de Foucault i miralls corbs' són altres de les mostres que es poden visitar de dilluns a diumenge en horari de matí i vesprada.