16/11/2017

efus_2.jpg

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, destaca el paper clau de la Policia Local en la prevenció de la discriminación.

Castelló participa avui en la 6ena Conferència Internacional del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (Efus) en la qual lidera un debat amb altres ciutats i governs europeus sobre violències i discriminació. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha presidit la taula redona en la qual Castelló ha intercanviat experiències amb representants de les ciutats de Viena i Bordeus, del Govern del Regne Unit, de la Universitat de Londres i de l'Observatori contra els crims d'odi contra les persones sense llar, Fundació RAIS.

Lorenzo ha destacat com una de les claus per a avançar cap a una major convivència "la participació de la ciutadania en l'elaboració de les polítiques públiques de seguretat", una política en la qual Castelló està avançant dins del seu model de policia comunitària i de proximitat. El fòrum de debat també ha posat sobre la taula la lluita contra la radicalització violenta o els diferents instruments per a aconseguir que la convivència en les nostres ciutats garantisca el benestar de la ciutadania.

El responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana també ha explicat que Castelló s'ha sumat a la signatura de la Declaració de Barcelona per part de l'Aliança de Ciutats Europees "contra l'extremisme violent, que ens compromet a tots en la lluita contra les violències generades per l'odi".

La 6ena Conferència Internacional del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana, que se celebra durant aquesta setmana a Barcelona, ha reunit a una dotzena de ciutats espanyoles, entre elles Castelló, en els diferents panells de treball en què s'ha articulat aquest fòrum internacional de debat entorn de la radicalització violenta i la discriminació.

En la seua intervenció, Lorenzo ha posat com a exemple per a avançar en models de major convivència "les grans capacitats de les policies locals en la gestió de la convivència ciutadana i en la prevenció de la discriminació", en paral·lel a altres polítiques socials. Cal recordar que la ciutat de Castelló ha sigut distingida per l'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya, integrat per la FEMP, el Ministeri de Justícia i la Fundació Pluralisme i Convivència, per les seues polítiques de convivència en la diversitat a través el programa municipal "Mesa Interreligiosa de la Ciutat".

Ja llavors l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va destacar que "les Administracions són les responsables de fomentar la diversitat i de treballar per la integració i la convivència". El programa "Mesa Interreligiosa de la ciutat de Castelló", desenvolupat per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Joventut" afavoreix la creació d'un espai integrador de totes les confessions religioses de la ciutat amb la finalitat de propiciar el coneixement i el reconeixement entre elles, fomentant l'acord dels/as capdavanters religiosos en l'establiment d'objectius comuns que permeten visibilitzar la diversitat religiosa i llançar a la ciutadania un missatge d'unitat per a, d'aquesta forma, prevenir actituds discriminatòries, racistes i xenòfobes en la ciutat.