14/05/2024

14 de maig de 2024. La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, i la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner, han inaugurat la X edició de les Jornades del Polp i la Sépia, una iniciativa del Patronat de Turisme que té l'objectiu de potenciar la gastronomia local de la mà dels millors restaurants del Grau. Des de hui fins al pròxim 16 de juny un total de 12 restaurants del districte marítim oferiran al públic menús especials en els quals el polp i la sépia seran els principals protagonistes.

Miralles ha assenyalat que “aquestes jornades van en la línia que estem seguint des que entrem en el govern de potenciar la nostra gastronomia local de la mà dels restaurants de la ciutat. Som conscients de la gran qualitat culinària que tenim a Castelló, i volem posar-la en valor amb l'objectiu de convertir-la en un atractiu turístic”.

Per part seua, Giner ha indicat que “el Grau té unes condicions fantàstiques per a convertir-se en un atractiu turístic de referència i la gastronomia és un complement estrela que hem de posar en valor per a aconseguir este objectiu”. En aquest sentit, ha assenyalat que “amb aquestes jornades volem involucrar i donar visibilitat als restaurants de la zona perquè ells siguen els principals beneficiats d'aquesta inversió turística”.

Els restaurants que participen en aquesta edició són Casa Lola, Casa Juanito, Casa Santiago,Tasca del Puerto, Restaurante Mediterraneo, Ri&Co Restaurant, Lo de Sancho, El Mirador del Port, La Ballena, Nou Escull, Brisamar i La Ola.

Aquest esdeveniment està enquadrat dins d'una sèrie de jornades que organitza GastroGrao en col·laboració amb el Patronat de Turisme i que busquen potenciar els productes mariners característics de la gastronomia castellonenca.

En aquesta línia, les altres jornades que s'han celebrat enguany són les V Jornades Gastronòmiques de Cuina Marinera, del 3 de febrer al 5 de març; i les Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 26 de gener al 25 de febrer.

​​​​​​​