31/03/2009

El regidor de Mobilitat de l´Ajuntament de Castelló, Miquel Soler, ha confirmat hui que durant els mesos de gener i febrer del 2009, el TRAM ha sigut utilitzat per una mitjana de 1.662 viatgers al dia, la qual cosa suposa que 98.055 usuaris en els dos primers mesos de l´any. "Unes xifres que m´omplin de satisfacció i que es completen amb els 266.209 usuaris del TRAM des de la seua posada en marxa, amb 1.467 viatgers al dia durant el passat any", ha explicat Soler, qui ha destacat l´increment en el nombre d´usuaris que s´experimenta mensualment.

"Este augment significa que la ciutadania de Castelló ha assimilat el transport urbà per mitjà del TRAM i este s´ha convertit en un element insubstituïble principalment per als veïns de la zona de la UJI i els estudiants universitaris, que estan molt satisfets del rendiment del TRAM", ha explicat Miquel Soler. L´edil ha realitzat estes declaracions en el transcurs de la visita al TRAM que ha realitzat l´Ajuntament de Petrer, en les persones del regidor de Tràfic i Governació, Óscar Payà; el regidor d´Urbanisme, Enrique Torregrosa; i el cap de la Policia Local de Petrer, Antonio Amorós, a fi de conéixer els detalls d´este mitjà de transport i fer-ho realitat en la localitat per a unir Petrer i Elda.

En este sentit, Soler ha comentat que, des de la posada en marxa del TRAM, a mitjan passat any, ja han sigut 16 entitats i entitats les que han visitat esta infraestructura a fi de prendre-ho com a exemple en les seues respectives ciutats i conéixer el seu funcionament. Així, han arribat fins a Castelló l´entitat Metropolitana de Transports de Barcelona (EMTB), l´Ajuntament de Pamplona, l´Ajuntament de Sabadell, la Conselleria de Transports de la Generalitat de Catalunya, l´entitat Estatal de Troleibusos de Polònia, la Cambra de Comerç de Barcelona, l´Ajuntament de Madrid, els ajuntaments de Gandia, Xàtiva i Torrent, la Veolia Transport de Rouen (França), la Federació Espanyola de Municipis, el Ministeri de Foment, el Comune doní Bolognia (Itàlia), el Consorci del Transport Públic Europeu de Luxemburg, l´Ajuntament de Santa Pola i, hui, l´Ajuntament de Petrer.

Per la seua banda, Óscar Payà ha agraït a l´Ajuntament de Castelló "la càlida acollida que hem tingut i la seua amabilitat per mostrar-nos este tipus de transport amb què ens hem quedat meravellats perquè era un sistema que volíem conéixer per a unir Elda amb Petrer i amb una futura ampliació fins a Monover i amb connexió a l´Hospital Comarcal perquè esta zona comprén una població de 250.000 persones i necessitem bones connexions". "Este sistema de transport és una molt bona fórmula per a realitzar esta connexió i hem vingut per a veure com està implantant este sistema i aprendre de l´experiència de Castelló ja que el TRAM és un servici de luxe i és molt útil i un èxit total", ha explicat Payà, el qual ha insistit en la seua intenció d´aplicar esta mateixa filosofia en "la nostra població. Volem desincentivar l´ús del vehicle privat a favor d´este tipus de transport que és una aposta de futur".

Els representants de Petrer, acompanyats pel regidor de Mobilitat i el coordinador de Mobilitat, han pujat en el TRAM i han realitzat el recorregut des del passeig Morella fins a la UJI. A continuació, ha tingut lloc una reunió tècnica de treball.