14/03/2019

El regidor Omar Braina explica que hi haurà brigades de sostenibilitat en 12 punts de concentració de públic.

La Magdalena 2019 estrenarà got propi reutilitzable. El Patronat Municipal de Festes ha presentat aquest matí la campanya Magdalena Sostenible amb la qual "pretén conscienciar sobre la importància de la reutilització aprofitant la celebració de les festes fundacionals, en les quals s'incrementen els residus recollits en via pública", segons ha explicat el regidor Omar Braina en roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per Gerardo Muñoz Sequedo, responsable de l'àrea de Negoci de Ruralnostra, entitat que patrocina el got reutilitzable; el responsable de l'àrea de Serveis Públics, Cristóbal Badenes, i el de la UTE FCC-Fobesa, Vicente Colás.

La iniciativa inclou el repartiment de 20.000 gots reutilitzables de plàstic entre gaiates i ens vinculats per a avançar una mesura que a partir de 2020 ja s'incorporarà en totes les licitacions de fondes i fires per a potenciar la reutilització i reduir així el nombre de residus que es generen en les festes fundacionals. El regidor Omar Braina ha destacat que, coincidint amb la 75 edició de les festes, es llança aquest got de Magdalena com a mesura de sensibilització i com a experiència pilot per a provar la seua implantació de cara a l'any que ve.

La campanya Magdalena Sostenible suposarà la presència de brigades de sostenibilitat en fondes, fires, mercats i ens vinculats del 23 al 31 de març per a informar i promoure el reciclatge en aquests punts de concentració massiva de públic durant la Magdalena. El Mesó de la Tapa i la Cervesa, el Mercat Gastronòmic, el Mesó del Vi, la Fira de Food Trucks, la de la Cervesa Internacional, el Racó Taurí, la Fira de Cases Regionals, la Fira Flamenca, el Mercat Artesanal, la Colla del Rei Barbut, la Colla Bacalao i Cavallers de la Conquesta seran els punts on es podran trobar aquestes brigades de sostenibilitat.

Aquestes dotze brigades de sostenibilitat, ha afegit Braina, repartiran díptics on s'expliquen les diferents possibilitats de reciclatge i quins residus es poden reciclar en cadascun dels contenidors. Les fires i fondes comptaran amb punts verds, instal·lats per la la àrea de Serveis Públics de l'Ajuntament de Castelló a través de la UTE FCC-Fobesa, per a reforçar el servei de recollida de vidre. Així, s'instal·laran 10 contenidors verds addicionals en aquests punts estratègics de les festes.

Braina ha apuntat que un dels objectius passa per incrementar la quantitat de vídeo reciclat durant les festes i superar les 36,3 tones recollides en l'edició de la Magdalena de 2018. També es reforçarà l'equip de recollida i buidatge de contenidors, amb servei d'ampliat de 7.00 a 14.00 i de 14.00 a 20.00 hores.

Per part seua, el responsable de l'àrea de Negoci de Ruralnostra, Gerardo Muñoz, ha posat aquest patrocini com a exemple de la consolidació de l'entitat en al ciutat de Castelló, de col·laboració amb les festes de la Magdalena i d'aposta per les activitats a favor del medi ambient.