30/12/2019

L'alcaldessa destaca l'elaboració del document que traçarà la transformació de la ciutat sota criteris de sostenibilitat

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat el plec de prescripcions per a contractar l'assistència tècnica per a l'elaboració, implementació, seguiment i avaluació de l'Agenda Urbana Castelló 2030. Un document que establirà les bases que han d'orientar el desenvolupament de la ciutat i els projectes que puguen actuar com a motors de transformació en l'horitzó temporal dels pròxims 10 anys.

"Des de l'equip de govern estem donant els primers passos per a definir el Castelló de la dècada vinent, amb l'elaboració de l'Agenda Urbana Castelló 2030, la contractació de la qual ha passat per junta de govern", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. "És el full de ruta que marcarà els projectes que seran el motor de transformació de la ciutat, sota uns criteris de desenvolupament sostenible que milloren la qualitat de vida de la ciutadania", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

El pressupost base de licitació d'aquest contracte ascendeix a 140.360 euros (IVA inclòs). La línia estratègica que marcarà donarà resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb els quals treballa el consistori, inclosos en l'Agenda Urbana Europea, en l'Agenda Urbana de les Nacions Unides i en l'Agenda Urbana Espanyola. I serà conforme a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), a través de la que Castelló ha percebut 20,2 milions d'euros de fons europeus.

Sobre la base del plec de prescripcions tècniques, el procés d'elaboració i implementació de l'Agenda Urbana Castelló 2030 comprendrà diverses fases, entre elles la de comunicació, diagnòstic, marc estratègic, redacció del pla d'acció i disseny del sistema de seguiment i avaluació.

Durant el procés d'elaboració, l'adjudicatari haurà de recaptar l'opinió dels principals agents econòmic, socials i polítics de la ciutat, amb el Consell Social de la Ciutat com a òrgan vertebrador de la participació, celebrant-se a aquest efecte entrevistes, taules de treball i reunions amb els grups d'actors implicats i amb la ciutadania, així com amb les regidories i departaments de l'Ajuntament.

A partir dels resultats del diagnòstic i del marc estratègic, es redactarà el pla d'acció, en el qual hauran de tindre's en compte com a principis horitzontals i objectius transversals, les polítiques d'igualtat, el desenvolupament sostenible, l'accessibilitat, el canvi demogràfic, la mitigació i adaptació al canvi climàtic, l'economia circular, la innovació, la transparència i rendició de comptes i la participació.

Amb els documents resultants de cadascuna de les fases que s'han exposat, l'adjudicatari del contracte elaborarà un únic document d'Agenda Urbana Castelló 2030 (que inclourà diagnòstic, marc estratègic, pla d'acció i sistema de seguiment i avaluació