18/02/2016

Miquel Barrera, Avelino Ramón, Nicolás Barrera, Raúl Resino i Víctor Rodrigo intervenen com a ponents en el CdT del Grau.

L'alta cuina castellonenca estarà àmpliament representada en el II Congrés Gastronomia&Vi, que se celebra els dies 22, 23 i 24 de febrer a Castelló. I és que a més del premiat amb l"Estrella Michelin Miquel Barrera de Cal Paradís, altres xefs com Avelino Ramón, Nicolás Barrera, Raúl Resino o Víctor Rodrigo seran ponents en aquest congrés en les sessions que se celebren en el CdT del Grau.

El cuiner de Cal Paradís serà el primer a intervenir, el dilluns 22 de febrer, amb la ponència titulada La cuina de Miguel Barrera, arrels i evolució. Per la seua banda, el xef Raúl Resino, del Restaurant Raúl Resino de Benicarló, intervindrà aqueix mateix dia amb la conferència titulada Les nostres llotges de Castelló amb complicitat a la cuina tradicional.

El programa del dimarts 23 de febrer comptarà amb la presència d'Avelino Ramón, del Restaurant Daluan de Morella, que abordarà com a tema de la seua xarrada La tòfona un referent de l'interior, modernitat o tradició. Aqueix mateix dia serà el torn per a la intervenció del xef Víctor Rodrigo, del Restaurant Samsha de València, que presentarà la seua ponència titulada El bosc, primer escenari del nou Samsha. Completarà la nòmina castellonenca de la jornada, el xef Nicolás Barrera, del Restaurant Pou de Beca de la Vall d'Alba, que dissertarà sobre El producte local i ecològic, més enllà de les modes.

Castelló aposta per la sostenibilitat i el medi ambient com a eixos principals d'aquesta segona edició del Congrés Gastronomia&Vi, impulsat per la Regidoria de Turisme. Castelló i la seua província compten amb molts recursos naturals, des de bestiar a reserves marines, juntament amb les seues hortes i joies com la tòfona. Els productors cada vegada més estan conscienciats amb aquest tipus de treball en el qual preval la qualitat i la salut del client sobre l'explotació i la riquesa immediata. Amb aquest Congrés s'intenta promoure el consum d'ingredients de proximitat com una manera de recolzar als agricultors i ramaders locals, d'estimular els horts propis, l'elaboració artesanal i respectant sobretot els productes de temporada que en definitiva són els que més necessitem en cada estació.