03/01/2016
Els actors i actrius han desenvolupat aquest espectacle, que s'estrena demà, després de formar-se com a agents anti rumors.
Ni és una obra teatral corrent ni l'entrada és l'habitual. L'Escola Municipal de Teatre ha decidit convidar al públic que assistisca a l'obra Projecte-S a pagar el que vulga després de veure l'espectacle. És el que es denomina entrada inversa i que, a més, té finalitats solidàries ja que tota la recaptació es destinarà a la Fundació Aspropace a través del projecte Solidariza tu Energía. L'obra es representa demà dilluns, 4 de gener, a les 11.00 en el claustre de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló, en la plaça Fadrell.
"Aquesta entrada és inversa, en eixir pots aportar la teua solidaritat. Tots els fons van destinats a la Fundació Aspropace a través del projecte Solidariza tu Energía". Aquest text acompanya els fullets que s'han editat i que es trobarà el públic que assistisca a la representació en la qual es posen en escena valors com el diàleg, el suport social, el companyerisme, l'amistat, el rebuig a l'agressió, la integració o el respecte.
Projecte-S sorgeix fruit de la col•laboració entre l'Escola Municipal de Teatre i l'agència AMICS en un programa nou que utilitza el teatre com a eina per a fomentar la convivència social i la integració enfront dels rumors, els tòpics i els prejudicis. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha convidat als castellonencs "a participar d'aquest projecte per la novedosa proposta, per la pròpia aposta teatral i per la càrrega de solidaritat que té".
El director de l'Escola Municipal de Teatre, Víctor Antolín, ha explicat que "tots els actors que participen s'han format com a agents anti rumors gràcies a la col•laboració amb l'agència AMICS a través del programa Stop Rumors i traslladem a l'escenari els coneixements adquirits". Una proposta diferent que fusiona la formació en valors amb el teatre "com a eina expressiva potent per a lluitar contra els danys que provoca la rumorologia mal fundada, visibilitzar el rumor i desmuntar-ho, sensibilitzar i formar en matèria de diversitat i interculturalitat a persones que, a través del teatre puguen convertir-se potencialment en figures de referència col•lectiva", segons ha explicat l'edil José Luis López.
L'obra de teatre s'emmarca dins dels objectius generals del projecte Stop Rumors com són la lluita contra la generació i difusió de prejudicis i estereotips, així com generar un canvi positiu en les percepcions i actituds existents en la societat castellonenca cap a la diversitat ètnica-cultural.