21/06/2017
La regidora Patricia Puerta destaca l'èxit de la iniciativa i confia que se supere el 60% d'insercions de la primera edición.
La regidora d'Ocupació de Castelló, Patricia Puerta; la cap de projectes del Programa Ocupabilitat de Fundació Telefònica, Elena Ayuso; i la tècnic de comunicació del Programa Llançadores d'Ocupació en Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, han visitat avui als participants de la II Llançadora d'Ocupació de Castelló, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.
La II Llançadora d'Ocupació de Castelló va començar a funcionar al març per a ajudar a una vintena de persones aturades a entrenar una nova cerca de treball, concorde al mercat actual. La tècnic que gestiona la segona llançadora, Vanesa Padrón, ha explicat que l'equip, després d'aconseguir 9 insercions, està format en l'actualitat per 15 participants (9 dones i 6 homes) amb edats compreses entre els 21 i els 40 anys. "La Llançadora de Castelló 2017 s'ha manifestat com un equip dinàmic i molt professional, amb moltes ganes de treballar i fer-ho bé, és per açò que s'esforcen a obtenir sempre els millors resultats, mantenint en tot moment una actitud oberta i tolerant que els permeta aprendre de la resta dels companys i implementar els seus propis coneixements i experiències prèvies", ha detallat Padrón.
"En aquesta fase del projecte, hem superat el procés de cohesió de l'equip i en l'actualitat cadascun ha adquirit el rol en el qual se sent més còmode, constituint en cada cas una peça important del mateix. Han concertat valors i objectius comuns que es concreten en processos de treball molt eficients. Així mateix, a nivell individual tots han passat per almenys una sessió individual en la qual han establit objectius concrets i rumbs sobre els quals fixar el seu pla estratègic de cerca d'ocupació. Sobre aqueixa base, tots han patit una certa evolució en el seu perfil professional, alguns millorant eines de cerca d'ocupació i uns altres passant el seu primer procés selectiu des de feia anys", ha destacat.
La regidora Patricia Puerta s'ha mostrat confiada que "aquesta segona llançadora supere l'èxit de l'anterior, amb un 60% d'insercions laborals, i genere oportunitats laborals per als qui estan adquirint noves habilitats d'inserció gràcies a una formació transversal". A més, ha subratllat que aquesta llançadora d'ocupació "encaixa amb els objectius del Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló de millorar la inserció laboral a través d'una formació nova, integral i transversal".
Distribuïts per projectes.
Posteriorment, diversos participants han intervingut per a explicar com estan treballant de forma col•lectiva i coordinada. "Ens hem distribuït en sis projectes: "Projecte de comunicació": relacionat amb el blog, Facebook, Flickr, les entrevistes als voluntaris i el Videoblog; "Projecte prospecció laboral", on un equip revisa setmanalment les ofertes de treball i elabora un butlletí personalitzat per a cada participant; "Projecte Dossier": en el qual estem elaborant un document per a lliurar-ho en les visites a les empreses; "Projecte Esdeveniments", que consisteix en un treball transversal que s'encarrega de gestionar totes les eixides o esdeveniments en els quals participem des de la Llançadora; "Projecte Cvs", on estem revisant i/o ajudant a la resta de participants quant a l'elaboració del seu currículum vitae; i "Projecte intermediació" per a l'elaboració d'un guió de trucades, un email tipus corporatiu de la Llançadora i la realització de trucades per a establir contacte amb les empreses", han detallat.
A partir d'ara.
L'equip seguirà treballant amb dinàmiques d'orientació laboral, comunicació i marca personal, a més d'anar completant el seu mapa de *empleabildiad i anar reforçant el contacte amb el teixit empresarial a la recerca de noves oportunitat laborals. "Esperem que la xifra d'insercions per compte d'altri puga anar incrementant fins al final de la llançadora. A més, hem de tenir en compte també a aquelles persones que s'estan plantejant altres opcions com l'autoocupació o la formació reglada, acudint a cursos que els permeten redefinir el seu objectiu laboral", ha especificat Marta Prieto, de Fundació Santa María la Real.
La cap de projectes del Programa Ocupabilitat de Fundació Telefònica, Elena Ayuso, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. "Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent a com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com a qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que brinda una oportunitat de millorar la seua ocupabilitat per a inserir-se en el mercat laboral".