17/02/2019

descenso paro.jpg

A l'abril de 2012 es comptabilitzaven 21.135 persones en situació de desocupació i ara la xifra és de 14.114.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el descens del 33% de l'estadística de l'atur en la capital, en comparació amb les pitjors dades de desocupació del govern de la dreta, en el qual es va aconseguir la xifra de 21.135 aturats, a l'abril de 2012. En l'actualitat, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) constata que ara hi ha 14.114 persones desocupades a data de gener de 2019. "Una quantitat alta encara i que ens exigeix més esforços per a generar ocupació i benestar", ha afegit.

Marco ha ressaltat que les polítiques d'ocupació municipals, en col·laboració amb les de la resta d'administracions públiques, han contribuït a perquè "milers de castellonencs tinguen ara l'oportunitat de trobar un treball". "Durant aquests anys, la major preocupació de l'Alcaldia i el Govern municipal ha sigut la desocupació, per la qual cosa hem posat grans esforços a fomentar la contractació pública i privada, així com l"emprenedoria i el foment d'empreses innovadores", ha explicat.

L'alcaldessa ha agraït la labor que s'ha realitzat des de la Regidoria d'Impuls de l"Activitat Econòmica, liderada per Patricia Puerta, des de la qual "es va aprovar i es va posar en marxa un Pla Estratègic d'Ocupació des del minut un per a afrontar aquest gran problema de la ciutadania". Però no hi ha motius per a conformar-se, afirma. "A pesar que les xifres han millorat en comparació amb les del govern anterior de la dreta, continuarem treballant perquè l'ocupació que es cree siga digne i en condicions, ja que la precarietat laboral també és un problema que cal combatre".

El Govern municipal ha tractat de contribuir, en el marge de les seues competències, a la baixada de l'atur en la capital de la Plana. Entre les mesures establides, s'ha desenvolupat el pla estratègic per a descobrir els nínxols de mercat i detectar les principals dificultats de les persones desocupades per a l'accés al mercat laboral. De la mateixa manera, els pressupostos dirigits a les polítiques d'ocupació s'han incrementat en en un 650%, en passar d'un milió d'euros a 7,5 milions.

Així mateix, l'Ajuntament ha prestat especial atenció al Pacte Local per l'Ocupació, que en l'actualitat compta amb un pressupost de prop de 860.000 euros, mentre que en l'anterior mandat es va deixar en l'oblit, amb pressupost zero. El consorci municipal consensua ací les polítiques d'ocupació amb els agents socials. El Consistori també ha treballat per la bona comunicació amb les empreses per a indagar en les seues necessitats atés que, al cap i a la fi, són determinants per a la creació d'ocupació.

L'Ajuntament va incorporar 99 aturats a l'estructura municipal dins del programa Jornals de Vila. Es tracta de la tercera edició del programa d'ocupació finançada amb fons municipals que afavoreix la inserció laboral de persones en situació de desocupació, amb prioritat per a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat. El pressupost de 2019 compta amb una partida de 2,4 milions d'euros per a continuar amb el programa.

També s'han contractat a 95 joves durant un període d'un any en el marc del programa Avalem Joves+, una iniciativa impulsada en col·laboració amb el Servef, per a afavorir la inserció en el mercat laboral de joves desocupats. Des de CastellóCREA, l'Agència de Desenvolupament Local, s'han contractat a 76 aturats del règim agrari. Finalment, Marco també destaca l'oferta pública municipal, que comptarà amb 270 noves places.