10/01/2019
Brancal afirma que "l'objectiu de l'Escola de Participació és facilitar la tasca administrativa a les associacions amb els cursos que s'han programat durant el proper trimestre"
La regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Ali Brancal, ha presentat les novetats de l'àrea per al 2019, en relació amb les associacions veïnals de Castelló. Per al proper trimestre, s'han programat diferents activitats i cursos de formació per facilitar la gestió i les relacions entre l'entitat i l'Ajuntament. "L"any 2018 vam fer un total de 45 cursos en què van participar 547 persones que van valorar molt positivament la formació i per això, creiem que hem de seguir ofertant aquestes iniciatives", ha defensat Brancal.
S'han programat quatre cursos: 'Obligacions documentals per a entitats', que tindrà lloc els dies 19 de gener, 16 de febrer i 16 de març; 'Obtenció de Certificats Digitals', el 26 de gener; el curs 'Obligacions fiscals i comptables' programat per al pròxim 2 de febrer; i per últim el curs "Difusió i comunicació: enares i construcció del relat", que tindrà lloc el 2 de març. "Des de l'Escola de Participació volem fomentar l'activitat de les associacions i per això hem creat aquests cursos d'obligacions documentals per ajudar a les entitats a seguir desenvolupant la seva tasca de la millor manera possible" ha explicat la titular de Participació.
La inscripció al primer dels cursos ja està oberta. Amb la formació en "Obligacions Documentals de les Entitats No Lucratives", es revisarà tota la documentació de l"entitat, s'actualitzaran i s'explicarà què és i perquè serveix cada document. Els membres d'associacions interessats en aquest curs o en els pròxims es poden inscriure a www.participa.castello.es a la secció d"Escola de Participació.
A més a més, des de l'àrea de Participació Ciutadana es recorda que com cada any les entitats inscrites al Registre Municipal d'Associacions han de comunicar el seu projecte a la ciutat i s'anima a les associacions a actualitzar la informació per "afavorir la col·laboració entre l'Ajuntament i l'associacionisme de Castelló", ha explicat Brancal. El tràmit es pot fer de manera telemàtica per la Seu Electrònica, i per a qualsevol dubte es pot contactar amb el 964232730 o al correu participaciociutadana@castello.es.
Reclamacions, queixes i suggeriments
Per una altra banda, Brancal ha presentat l'informe trimestral de les reclamacions, queixes i suggeriments que han arribat a l'Ajuntament durant el període de juliol a setembre de 2018. "Amb aquest informe podem observar aquelles qüestions que es poden millorar a la nostra ciutat a través de les aportacions que ha fet la ciutadania, amb l'objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de Castelló" ha afirmat la vicealcaldessa.
Els departaments que més suggeriments han obtingut són, Infraestructures i Sostenibilitat amb un 65,12%, i Mobilitat Urbana i Policia Local, amb un 20,92% cadascuna. "Les reclamacions es comunicaran a cada àrea perquè es puguen estudiar i així satisfer les peticions de la ciutadania", ha explicat Brancal.
La vicealcaldessa ha assenyalat també que hi ha un augment de les peticions d'accés a la informació pública i celebra que "la ciutadania mostre interès per les tasques realitzades des de l'Ajuntament. Un dels nostres objectius des que vam entrar a governar ha sigut obrir les institucions a la ciutadania i fer-la partícip de la gestió amb, per exemple, amb els Pressupostos Participatius", ha defensat.